hirdetés
youtube
Női hajtrendek 2016-ban
Szerző: Rigó Ági - 2016.01.20. 07:00

Ez az év a természetességről fog szólni! Arról, hogy ünnepeljük azt, amink van, és ne próbáljuk a hajunkat olyasmibe kényszeríteni, ami ellenkezik az adott textúránkkal. Ez azt jelenti, hogy kevesebb munka lesz a frizura belövése, viszont nagyon fontos a jó vágás és a megfelelő ápoló termékek használata.

Női hajtrendek 2016-ban

Ha éppen frizura váltáson töröd a fejed, elsőként gondold át, hogy hogyan szereted hordani a hajadat, mik azok a frizurák, amiket pofonegyszerűen elkészítesz magadnak, és mi az, ami mindig is nehézséget okozott. Aztán egyeztess a fodrászoddal is, aki szakmai szempontokat figyelembe véve tud tanácsot adni, hogy mi az, amit a hajad elbír.

Ha mindez megvan, akkor nincs más hátra, mint előre! Vágj bele, mit veszíthetsz?! A rövid hajnak rengeteg előnye van, de ha hosszú haj párti vagy, akkor is nagyszerű fazonokat találhatsz idén, amiből inspirálódhatsz!

DÖNTSD EL, MILYEN LEGYEN A HOSSZA

Választhatsz egészen hosszú, rétegesre vágyott loboncot is, de a rövid, pixie fazon is trendi – és minden, ami ezek közt van! Tényleg csak rajtad áll, hogy melyiket választod, melyik illik hozzád és melyiket tudod a legjobban kezelni.

A frufru is hódít 2016-ban! Ha csak barátkozol a gondolattal, akkor próbáld ki, hogy állna egy kis póthajjal – ma már egészen jó minőségű megoldásokat lehet kapni, így kockázat nélkül tesztelheted, hogy megbarátkoznál-e a fazonnal.

Modell Rebecca Minkoff bemutatóján A Tommy Hilfiger kifutón Cara Delevingne a vörös szőnyegen
A TEXTÚRA LEGYEN TERMÉSZETES

A mesterfodrászok természetes hullámokat álmodtak meg a nagy divatházak kifutóira a 2016. tavaszi-nyári kollekciókhoz. Nem baj, ha nem egyenletesek a hullámaid, csak az a fontos, egészséges legyen a hajad. Ha a partyszezonban picit túladagoltad a hajformázó szereket, kezdd egy professzionális kezeléssel (például egy Kevin.Murphy Treat Me kezeléssel a Heaven In Style-ban), majd ügyelj rá, hogy otthon is megfelelően tápláld a hajadat, hogy erős és csillogó legyen.

Chloé Isabel Marant Stella McCartney
2016 KEDVENC SZÍNEI ÉS FESTÉSI TECHNIKÁI

Emlékszel még az ombre őrületre? Pár éve még Hollywoodtól Piripócsig mindenki ezt a festési technikát választotta – ki jobb, ki rosszabb minőségben. Aztán beütöttek a nonszensz színek, amelyek nem elég, hogy nagyon megviselik a hajat, ráadásul gyorsan kopnak, és akkor rettenetesen néznek ki.

A természetesség idén a hajszínekre és a technikákra is vonatkozik, így nyugodtan elfelejthetjük a kék, zöld, lila és pink frizurákat. Barnáknak és vörösöknek fog jól állni a ronze (red+bronze), ami tulajdonképpen sötétvöröses barna vagy barna, vörös csillogással.

A szőke színek is a természetes és meleg árnyalatok felé mozdulnak el – a szinte fehérre szívott haj idén már nem állja meg a helyét.

Ne ragadj le egy színnél! Attól még, hogy az ombrénak búcsút mondunk, itt a balayage, a satush és a babylights. Közös jellemzőjük, hogy minél természetesebb, napszíttább a hatás, annál jobb!

Allison Williams - Babylights Julianne Moore - Ronze Jennifer Lawrence - természetes hatású szőke
KÉSZÍTS FRIZURÁT!

Ha megvan a hibátlan vágás és a tökéletes szín, ne állj meg, hanem variáld különböző stílusokban. Hosszú hajúak rajongani fognak a tarkón összetekert kontyért, vagy szoros fonatba varázsolt hajért, ami több kifutón is jelen volt.

A kiegészítők is újra trendinek számítanak, ha különleges alkalomra készülsz (vagy csak kedved van megőrülni egy kicsit), ne hagyd ki ezt a ehetőséget, és dobd fel a frizurádat egy díszes hajpánttal vagy selyemkendővel.

Marchesa konty Haj ékszerek a Rodarte-nál Fonás a Public School kifutóján
INSTAGRAM