hirdetés
youtube
Ki ne dobd a cipős dobozban talált szilikon tasakokat!
Szerző: Pusztai Olivér - 2016.03.09. 07:00

Hányszor vettél már cipőt vagy rendeltél ruhát a neten úgy, hogy a csomagolást egy laza mozdulattal kidobtad a benne lévő kis tasakkal együtt? Többé ne tedd, mert ezek az apró golyócskákat tartalmazó zacskók sokkal hasznosabbak, mint gondolnád. Következzen hát 6 tuti tipp, hogy lásd, nem a levegőbe beszélünk: ez a zseniális tasak jobban megkönnyíti az életedet, mint gondolnád.

Ki ne dobd a cipős dobozban talált szilikon tasakokat!

Ezeket a kis szilikagél golyókat tartalmazó tasakokat azért teszik a dobozokba, például ruhák, cipők közé, hogy szállítás és raktározás közben ne párásodjon be a termék, ami könnyen vezethet gombásodáshoz és penészesedéshez. Azonban amikor megkapjuk a terméket, egyszerűen megfeledkezünk róluk, hiszen első látásra ez is a csomagolás egyik hasznavehetetlen kellékei. Pedig nem! Tartsd meg, mert a bennük levő kis golyók nagyon megkönnyíthetik az életedet.

 

HASZNOSÍTSD ÚJRA AZ ÖSSZEGYŰJTÖTT GOLYÓKAT!

- Ha az edzőtáskádba teszed, kiszívja a nedvességet az összeizzadt ruhákból, így megelőzve a penész megjelenésétantibakteriális és nem lesz orrfacsaró szaga sem a ruhádnak, sem a táskádnak, amikor legközelebb kinyitod.

- Ha vízbe ejtetted a telefonod, akkor a 100 éves rizsbetevős megoldás helyett tedd egy jól lezárható nylon tasakba a készüléket a kis golyókkal együtt. Tized annyi idő alatt fogja kiszárítani a telefonod, mint a rizs.

- Régi családi fotókat őrzöl egy dobozban? Érdemes oda is tenni párat, mert az előhívott fényképek legnagyobb ellensége a pára.

- Nagyon hasznos az autóban is tartani párat – akár egy zokniban, hogy ne szóródjon szét mindenhová. Megakadályozza, hogy a kinti csapadék miatt párásodjon az ablak, és nem kell a légkondit használnod azért, hogy kiszáradjon a gépjármű belső tere.

- A szilikagél tökéletesen működik a nedves cipőben is – akár az esőtől elázott utcai cipőről, akár a futás közben összeizzadt edzőcipőről van szó. Használat után dobj bele párat, és így megelőzheted, hogy hamar bebüdösödjön a cipő.

- Ha repülővel utazol, dobj a bőröndbe 5-6 kis szilikagéllel töltött zacskót és észre fogod venni, hogy kevésbé gyűröttek a ruháid. Ennek oka, hogy a repülőgép csomagterében a nagy hőingadozástól pára keletkezik, amiben az egymásra pakolt ruhák sokkal jobban gyűrődnek.

Persze számos más megoldás is létezik, én csak azokat soroltam fel, amire én használom. Ami fontos, hogy nem minden felesleges és hasznavehetetlen szemét, amire elsőként azt gondoljuk. 

 

INSTAGRAM