hirdetés
youtube
A jó öreg rántotta – egy kis extrával
Szerző: Ada - 2016.03.06. 07:00

Vannak, akik kifejezetten ajánlják, vannak, akik szinte már tiltják a tojás fogyasztását. Remek fehérjeforrás, vagy a magas koleszterin szint okozója? Válasszuk az arany középutat és fogyasszuk mértékkel ezt az egyszerű, mégis millióféleképpen elkészíthető ételt.

A jó öreg rántotta – egy kis extrával

Változatosan reggelizni nem könnyű, és ha már kimerítetted a zabpehelyben rejlő lehetőségeket, vagy az édes banános palacsinta helyett valami sósra vágysz, a rántotta szuper választás.

Az internetet böngészve nincs konszenzus abban, hogy együnk-e tojást vagy ne. Egészséges vagy nem? Alapvetően rengeteg jótékony tulajdonsága van, mivel olcsón, szinte bárhol beszerezhetjük, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, ami mind a fogyasztása mellett szól.

A magas koleszterin szint okozójának is tartják sokan, de a kutatások eddig nem találtak összefüggést az étrendi és vér koleszterin szint között, így aggodalomra semmi ok.

A tojás számtalan elkészítési módja közül a rántotta az egyik leggyakoribb és legegyszerűbb, de éppen ezért, meg is lehet unni. Gondoltam, kicsit másképp készítem el ezúttal, és kiegészítőnek a bébispenótra esett a választásom. Az eredmény friss, tavaszias étel, ami a tojás és a spenót jótékony hatásait egyesíti magában.

Hozzávalók:

  • tojás
  • bébispenót
  • natúr vegeta
  • fokhagyma

Elkészítés:

Csak úgy, mint máskor, a rántottát készítsd el a szokásos módon, de dobj bele jó néhány bébispenót levelet és adj hozzá egy kis fokhagymát – ez lehet granulátum is. Ha a leveleket felvágod, hamarabb megpuhulnak, de egyben is hagyhatod, így szép, rusztikus külsőt kap az étel.

INSTAGRAM