hirdetés
youtube
4 ruhadarab, amit azonnal száműzni kell a szekrényből
Szerző: Pusztai Olivér - 2016.01.06. 17:00

Amikor a hőmérők higanyszála megüti a nulla fokot, ne adj isten lejjebb is megy, a férfiak öltözködése valahogy megváltozik. A stílusosságot felváltja a praktikum, és olyan ruhadarabok kerülnek elő, amiknek sosem szabadott volna. A hideg még nem indok, hogy rosszul, stílustalanul öltözködjünk. Íme 4 olyan téli divatbaki, amit érdemes elkerülni!

 

4 ruhadarab, amit azonnal száműzni kell a szekrényből
A BOJTOS SAPKA AZ OVISOKNAK VALÓ

Tényleg felveszik az ilyen sapkákat olyan férfiak, akik már elmúltak 5 évesek? Fontos a korunknak megfelelően öltözködni, hiszen enélkül soha nem fognak komolyan venni. Ha sapkában gondolkodunk, akkor válasszunk beanie-t. Szinte minden stílushoz párosítható, akár gördeszkán száguldasz, vagy éppen szövetkabátot hordasz.

A ideális beanie-nek pontosan kell illeszkednie a fejre, nincs rajta rikító logó és visszafogott, szürke, sötétkék, vagy például natúr színű. Ha egy extrémebb darabra vágysz, nézz körül a mintás és textúrált darabok között.

VÉGE A PUFIDZSEKI KORSZAKNAK

Emlékszünk, hogy a kilencvenes-kétezres évek körül mindenki pufidzseki lázban égett? Ezzel az a baj, hogy már 2016-ot írunk. A pufidzsekinél még eggyel rosszabb dolog van, ha mindez fényes anyagból készült. Hiába meleg a kabát, ha rémes alakot ad viselőjének.

Télen a vastag holmik miatt sokkal jobb, ha olyan kabátot és felöltőt viselünk, ami optikailag nyújtja a testet, azaz hosszított szabású. Ezeket érdemes rétegezni is, amire már számtalan tippet adtunk. Idén számtalan menő kabáttrend közül lehet választani, csak meg kell találni az alakodnak és stílusodnak legmegfelelőbbet.

CSŐSÁL HELYETT MARADJ A KLASSZIKUSNÁL

Az elmúlt években óriási divat volt a csősál. Praktikus, hiszen elég a nyakunkba akasztani, egyszer megcsavarni és már nincs is gond vele. Ebben az évben viszont újra a klasszikus darabok hódítanak, a csőcsál a múlté. 

A legmenőbbek a textúrált és mintás darabok, főként a kockás modellek. Ha mégsem szereted a mintát, inkább a homogén színeket részesíted előnyben, mégis szeretnél valami pluszt belevinni, akkor tanulj meg többféle sálkötési technikát!

A méretet illetően a sálakra idén igaz a minél nagyobb, annál jobb elve – válassz oversize sálat, ami szinte már pokróc méretű. 

 

A KARÁCSONYI RONDA PULCSI

Sokan gondolják, hogy a karácsonyi ronda pulcsikat menő hordani. Igen, ez így van: egy évben két napot és azt is otthon, a vicc kedvéért. De amikor ezt meglátom az utcán és más nyilvános helyeken akkor tényelg elgondolkozom, hogy elég érett-e a viselője a korához képest. 

Érdemes helyette norvég mintás pulóvert választani, ha már a télies feelingre hajtunk. Ezek nem csak szépek, de nagyon jól feldobják a téli, már-már egyhangú outfiteket. 

 

INSTAGRAM